Klacht: Betaald maar geen ticket!

op 03 juli 2019 over eDreams in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Vlucht vertrekt over een uur en heb geen ticket, wel betaald. Zijn totaal onbereikbaar, in NL, Spanje en UK uren in de wacht gestaan sinds gisteren. Schandalig! Ik ben onderweg naar een begrafenis dus heb nu maar een nieuw ticket gekocht. Direct bij de vliegmaatschappij wel te verstaan. NOOIT meer e- nightmares! Totaal onprofessioneel en zeer frustrerend! Kan iemand zorgen dat dit vreselijke bedrijf verdwijn uit mijn skyscanner opties!

Gewenste Oplossing:

Als ik mn geld terug krijg en edreams uit mn keuzemenu van skyscanner verdwijnt

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over eDreams

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over eDreams nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Adrienne1234567