Klacht: bestelling niet compleet

op 27 mei 2020 over Kruidvat in de categorie Drogisterijen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

bestel datum 19-05-2020 ordernummer 320924112
alles betaald euro 31.41
L-LYSINE niet ontvangen.proberen te telefoneren,maar moet ontzettend lang wachten,of mij iemand te woord staat,dus vanwege hoge belkosten, afgekapt.Juist,omdat ik in de risicogroep vl,vanwege corona,heb ik dus via internet besteld.Ik kan niet naar de winkel op Heerlerheide of waar dan ook ,gaanVerzoek ik ualsnog het teveel betaalde terug te storten,of mij alsnog ,zonder verdere kosten,2 potjes L-LYSYNE toe te sturen.
Dit was mijn eerste digitale bestelling en ook nog bij U,daar ben ik teleurgesteld, over uw service.
Hopelijk kunt U mij tegemoet komen
Toch met vriendelijke groet M.Janssen -Kollee
Rietveldstraat47
6412 HP Heerlen

Gewenste Oplossing:

Wanneer U mij tegemoet kunt komen,met het toesturen van
de bestelde 2 potjes L-LYSINE,zonder extra bijkomende kosten,
want verzendkosten heb ik al betaald.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Kruidvat

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Kruidvat nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door m Janssen-Kollee