Klacht: Bestelling geannuleerd maar mijn geld niet retour

op 11 juni 2017 over MediaMarkt in de categorie Electronica Winkels - ketens

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 25 mei hebben wij onze bestelling bij Mediamarkt geannuleerd omdat zij hun belofte van volgende dag leveren, gedaan door zowel de winkelmedewerker als op de website niet kunnen waarmaken.
Dit zou geregeld worden en een bedrag van ruim 549 euro zou binnen drie werkdagen worden terug gestort op onze creditcard. Na enkele telefoontjes richting de mediamarkt hebben wij op 11 juni dit bedrag nog steeds niet retour. Schandalig. Zij verschuilen zich achter de vervoerder, Dynalogics die het bestelde artikel eerst terug moet leveren aan de mediamarkt. Complete onzin. De vervoerder had de bestelling op moment van annuleren namelijk nig helemaal niet opgehaald bij Mediamarkt. Ik heb deze voordat ik annuleerde namelijk zelf nog gebeld om te informeren waarom de bestelling niet de volgende dag geleverd zou worden en ze moesten het transport nog inplannen. Bar slechte service en leugens van de mediamarkt. Schandalig dat je achter je geld aan moet zitten. Ik eis onmiddelijke creditering van het betaalde bedrag.

Gewenste Oplossing:

Ik ben pas tevreden wanneer het geld uiterlijk volgende week terug is gestort

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over MediaMarkt

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over MediaMarkt nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Edemik84