Klacht: Slechte service

Schijtvakantie op 25 augustus 2023 over ANWB in de categorie Pechhulpdiensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In mijn oprechtheid vertelde ik een medewerker dat ik op vakantie een steen heb geraakt in Italië en dat dat wel eens de oorzaak kon zijn van mijn kapotte radiateur. Die overigens een paar dagen later kapot ging. Wij kregen de melding dat we geen recht hadden op vervangend vervoer. Dit betrof een ongeval. Onze auto was toen al door de ANWB weggehaald bij onze camping vandaan. De reparatie zou 3 dagen duren. De garage die de ANWB aangewezen heeft, heeft verkeerde onderdelen gekregen en daardoor komt onze terugreis ook op losse schroeven te staan. Zo moeten we onze reserveringen voor de terugreis en ons verblijf in Rome gewoon betalen terwijl we er niets aan hebben. En komen we te laat thuis voor allerlei andere verplichtingen in Nederland.

Gewenste Oplossing:

Vervangend vervoer voor de resterende dagen van onze vakantie en het terugbetalen van de kosten die gemaakt zijn m.b.t. een trip naar Rome welke we nu niet hebben kunnen doen.
Kosten van een dag extra op de camping en het niet meer te annuleren verblijf op de terugweg ,omdat we te laat de melding kregen dat de auto niet gereed was.

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over ANWB

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over ANWB nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Schijtvakantie