Klacht: Nix 18

J.vanderVlist op 18 november 2023 over Aldi in de categorie Supermarkten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Vanmorgen deed ik mijn boodschappen samen met mijn dochter. Bij het afrekenen gaf de scanner aan dat er alcohol bij de boodschappen afgerekend moesten worden en dus moest ik wachten op goedkeuring. Deze kreeg ik echter niet. De reden was dat het vermoeden aanwezig was dat de alcohol voor mijn dochter bestemd was.
Ik ben een vrouw van 54 jaar, mijn dochter is 21. Zij kon zich niet legitimeren maar naar mijn mening is dit ook niet nodig.
Ik haal de boodschappen en ven verantwoordelijk voor mijn dochter. Het feit dat ik verantwoording zou moeten afleggen over wat er met mijn boodschappen gebeurd is ronduit absurd! Zelfs de bedrijfsleidster bleef vol houden dat zij de wet zou hanteren op deze manier. Uiteindelijk kon ik na veel gedoe afrekenen omdat de fles wijn bij mijn wekelijkse boodschappen zat. Een reden van niets dus.
Wat mij het meeste irriteert is dat er geen redelijke verklaring is voor dit gedrag en dat er wordt geschermd met de wet nix 18. Blijkbaar zijn medewerkers niet goed op de hoogte van hoe zij hier mee om moeten gaan, tot aan bedrijfsleidster toe.
Ik ben boos, gefrustreerd en in mijn eer aangetast doordat ik wordt weggezet als een klein kind en ik mij moet verantwoorden in een supermarkt.
Het laatste woord is hier niet over gezegd, ik benader ook de pers hierover omdat ik vind dat dit boven tafel moet komen en geen enkel mens meer zou moeten overkomen.
Verder eis ik op gepaste wijze excuses van de Aldi maar ook van bedrijfsleidster.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als aan wordt getoond dat alle medewerkers van de Aldi goed op de hoogte worden gebracht van de regels rondom het verkopen van alcohol. Ik het de e learning bekeken, deze is blijkbaar niet duidelijk genoeg en zal dus moeten worden aangepast.
Daarnaast verwacht ik op gepaste wijze excuses van bedrijfsleidster van Aldi IJsselstein en van directie.
Ik heb ten overstaan van mijn dochter en vele klanten gekleineerd in mijn rol als moeder en volwassen vrouw, sat is niet nix!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een email gestuurd naar Aldi over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 weken geleden - Deze klacht is zojuist door Aldi in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 weken geleden - We hebben bericht ontvangen dat Aldi een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Aldi

Heeft op 07 november 2023 om 13:19 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Alle klachten die gemeld zijn door J.vanderVlist