Klacht: Internet, van kwaad naar erger

Grebbel2 op 26 februari 2013 over XMSNET in de categorie Websites - Building en Hosting

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Eerder storingen gemeld over radio/tv. Storingen werden niet opgelost en abonnement opzeggen lukte niet. Dankzij klacht.nl is dat laatste wel gelukt. Maar kort daarna heb ik storing met modem. Internet valt soms uit en modem maakt piepend geluid. Bellen, lange wachtrij, dan krijg ik te horen dat ik na vijf dagen wordt terug gebeld… om een afspraak met de monteur te maken. Twee weken later zit ik meer dan vier uur thuis op de monteur te wachten. De monteur komt binnen, vervangt een onderdeel, check of internet het doet, en vertrekt. Een minuut later houdt de nieuwe modem er helemaal mee op! Snel bellen met xms (wachtrij) de monteur is 10 minuten geleden vetrokken! Hij is nog in de buurt.
Neeee, opnieuw afspraak maken dat ik na vijf dagen wordt terug gebeld om een afspraak te maken waarbij ik weer een halve dag kan wachten….. Waar is de dienstverlening gebleven en de efficientie daarin?

…na zeven dagen zijn we eindelijk opgebeld en volgende dag komt monteur op afgesproken tijdstip langs. Na vijf minuten zegt de monteur dat het niet aan de nieuwe modem ligt, maar waarschijnlijk ligt het probleem in de centrale, buiten huis. Hij kan er niet naar kijken want hij is niet bevoegd/heeft geen sleutel. Daarvoor moet er iemand anders weer ingeschakeld worden en dat kan weer een paar dagen duren.

Ten eerste vreemd dat internet pas helemaal stopte met werken toen er een nieuwe modem ingeplugged werd.
Ten tweede, heeft xms een management probleem. Iedereen werkt langs elkaar heen en problemen worden heen en weer geschoven tussen verschillende bedrijven.

Zoals ik eerder schreef, een monteur is maar een paar minuten bezig, maar daartussen moet ik elke keer dagen tot weken wachten! Waarom is het zo ingewikkeld om klachten daadkrachtig op te pakken en meteen een elfveroorzaakt probleem te verhelpen. Ondertussen lopen wij in de kosten, om tijdelijk internet aan te schaffen.

Gewenste Oplossing:

Binnen één dag internet weer werkend.
En anders zo snel mogelijk nieuwe internet provider van wie de producten wel werken en waar problemen sneller worden opgelost.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door XMSNET in behandeling genomen

Bericht van XMSNET

10 jaren geleden - Beste Grebbel2, Wij zien dat onze collega's vandaag opnieuw voor u een storingsmelding hebben aangemaakt, hierin wordt aangegeven dat het modem vlak na het vertrekken van de monteur opnieuw defect is gegaan. Zoals telefonisch besproken kunnen wij vanaf einde van de middag / morgenochtend onze collega's verzoeken uw (nieuwe) storingsmelding met enige spoed op te pakken, onze collega's doen sowieso hun best om alle storingsmeldingen zo snel als mogelijk op te lossen. Wij zullen dit verder voor u intern bespreken en nemen zodra er nieuwe informatie is opnieuw contact met u op. Met vriendelijke groet, Tim de Jongh XMS Webcare

Reactie van de melder van de klacht

10 jaren geleden - Na mijn melding op klacht.nl, gelijk gebeld door XMS. 'smiddags of volgende ochtend zou ik terug worden gebeld voor een update. Dat is niet gebeurd en ik zit meer dan een dag zonder internet. Voor mijn inkomsten ben ik afhankelijk van internet. Nu internet via mobiel, maar uploaden van teksten, illustraties en andere bestanden is niet mogelijk. Het is onlogisch dat internet en modem bij twee verschillende bedrijven liggen. Dit is totaal inefficiënt. Tegenwoordig is het een MUST om binnen 24 weer toegang te hebben tot internet, en niet na twee weken! Alle storingen die ik heb gehad, hadden tussen een paar seconden tot een paar uur opgelost kunnen worden...

Bericht van XMSNET

10 jaren geleden - Beste Grebbel2, Wij begrijpen dat het voor u erg vervelend is dat u geen gebruik kunt maken van onze diensten, een storing komt nooit goed uit. Zoals aangegeven hebben wij onze collega's doorgegeven dat uw modem opnieuw defect is gegaan, onze collega's doen hun best om alle storingen zo snel als mogelijk weer op te lossen. Zodra wij nieuwe informatie hebben ontvangen zullen wij opnieuw via klacht.nl contact met u opnemen. Met vriendelijke groet, Tim de Jongh XMS Webcare

Reactie van de melder van de klacht

10 jaren geleden - Nu een week geen internet van XMS. Inmiddels klauwen met geld kwijt aan belminuten buiten de bundel en aan mobiel internet. Geen enkel bericht van XMS behalve dan dat ze "het vervelend voor mij vinden". Internet van XMS? Geeft je alleen maar stress!

Bericht van XMSNET

10 jaren geleden - Beste Grebbel2, Wij zien dat onze collega's u gisterenmiddag geprobeerd hebben te bereiken, helaas is dit niet gelukt. Onze collega's zullen alsnog contact met u opnemen voor een afspraak, we raden u aan om anonieme telefoongesprekken goed in de gaten te houden. Kunt u ons via klacht.nl een reactie sturen als u gebeld bent ? Alvast bedankt voor uw medewerking. Met vriendelijke groet, Tim de Jongh XMS Webcare

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat XMSNET een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Bericht van XMSNET

10 jaren geleden - Beste Grebbel2, We zien dat uw abonnement weer hersteld is, u kunt weer gebruik maken van het internet. We zien ook dat u ondertussen een opzegging heeft gestuurd, hierbij bevestigen wij dat uw abonnement per 28 maart 2013 wordt opgezegd. Voor de periode 18 februari 2013 t/m 5 maart 2013 worden de kosten voor u gecorrigeerd, vanaf 6 maart worden er tot 28 maart 2013 kosten in rekening gebracht. In april ontvangt u de eindafrekening, hierop worden alle kosten met u verrekend tot 28 maart 2013. Met vriendelijke groet, Tim de Jongh XMS Webcare

XMSNET

Heeft op 06 maart 2013 om 13:01 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Grebbel2,

We zien dat uw abonnement weer hersteld is, u kunt weer gebruik maken van het internet.

We zien ook dat u ondertussen een opzegging heeft gestuurd, hierbij bevestigen wij dat uw abonnement per 28 maart 2013 wordt opgezegd.

Voor de periode 18 februari 2013 t/m 5 maart 2013 worden de kosten voor u gecorrigeerd, vanaf 6 maart worden er tot 28 maart 2013 kosten in rekening gebracht.

In april ontvangt u de eindafrekening, hierop worden alle kosten met u verrekend tot 28 maart 2013.

Met vriendelijke groet,

Tim de Jongh
XMS Webcare

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - De melder van de klacht heeft zojuist de oplossing van XMSNET beoordeeld.

Reactie van de melder van de klacht

10 jaren geleden - XMSnet schrijft: "We zien dat uw abonnement weer hersteld is, u kunt weer gebruik maken van het internet." Dit is NIET waar! Internet werkt niet. Modem geeft nog steeds geen signaal.

Reactie van de melder van de klacht

10 jaren geleden - Waarom staat er eigenlijk "Klacht opgelost!" met een lachend gezichtje? Klacht is helemaal niet opgelost. Elke dag zonder aansluiting kost mij tijd, geld en geeft het een hoop gedoe. Daarom uit noodzaak abonnement aangevraagd bij andere provider. Ik kan mij de problemen met XMSnet niet veroorloven.

Alle klachten die gemeld zijn door