Klacht: Dasty product ontvetter van de Wibra verziekt oven

A R op 29 augustus 2017 over Wibra in de categorie Kledingwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Dasty product van de Wibra ontvetter staat duidelijk op is voor oven. Heb binnenkant en buitenkant mee schoongemaakt. Totaal onze ingebouwde oven verziekt nu. Alle graden op de buitenkant zijn verdwenen en nog meer functies om de oven te kunnen gebruiken.

Wibra aansprakelijk gesteld maar leggen het naast hun neer. Mensen pas op met Dasty ontvetter van de Wibra. Deze reinigt niet maar verziekt je spullen.

Gewenste Oplossing:

Kostenvergoeding oven of reparatie

Beoordeling 1/10 star-1 (10)

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Wibra

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Wibra nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Wibra in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Wibra een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Wibra

Heeft op 01 september 2017 om 14:06 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte mevrouw Raqibi,

Onderstaande reactie hebben wij u reeds verzonden als reactie op de mail die u ons gestuurd heeft. Zowel Dasty als Wibra zijn van mening dat u de schade had kunnen voorkomen, wanneer u de gebruiksaanwijzing had doorgenomen. Wij blijven bij dit standpunt.

Ter informatie voor de overige lezers de reactie die is uitgezonden naar aanleiding van de mail van mevrouw Raqibi:

Geachte mevrouw Raqibi,

Op 26 juni jl. heeft u Wibra middels het klachtformulier op de website geïnformeerd over schade ontstaan aan uw ingebouwde oven. De schade bestaat uit het verdwijnen van diverse aanduidingen aan de buitenzijde van de oven, waaronder het aantal graden waarop de oven te gebruiken is. Na contact te hebben gehad met zowel Wibra als de fabrikant van het product Dasty, stelt u Wibra op 17 juli aansprakelijk voor de schade.

Voor een succesvol beroep op een schadevergoeding, dient er volgens het Nederlands recht aan twee voorwaarden te worden voldaan. Ten eerste dient er schade te zijn ontstaan. Wibra zal niet ontkennen dat u schade heeft geleden, al is het ons een raadsel hoe u het schadebedrag van € 500 heeft vastgesteld. Echter, de hoogte van het schadebedrag vormt geen verdere reden tot discussie, omdat er niet wordt voldaan aan de tweede voorwaarde voor een schadevergoeding: het betreffende product dient gebrekkig te zijn.

De Dasty Ontvetter is niet gebrekkig. Het product ontvet en maakt schoon, zoals van het product verwacht mag worden. Op de achterzijde van de flacon is tevens duidelijk vermeld dat de ontvetter veranderingen teweeg kan brengen aan gekleurde of geverfde oppervlakken van textiel hout of metaal. Derhalve dient op dergelijke materialen eerst op een niet zichtbare plek te worden gecontroleerd of de ontvetter een verandering teweeg brengt aan de kleur of het materiaal.
Indien u deze aanwijzingen van het etiket had opgevolgd, was deze schade aan uw oven niet ontstaan.

Derhalve blijft Wibra bij haar standpunt dat zij niet aansprakelijk is voor uw geleden schade. Daarom wijzen wij bij deze uw aansprakelijkheidsstelling volledig af.

Met vriendelijke groet,
Wibra Supermarkt B.V.

Alle klachten die gemeld zijn door