Klacht: Vlucht Brussel – Osaka

op 31 juli 2020 over Mytrip.com in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik had een vlucht geboekt eind mei naar Japan via mytrip, die was blijkbaar al midden mei geannuleerd. Waar ik niets van wist. Sinds eind mei heb ik contact proberen te maken met mytip. Ze antwoorden niet op mijn mails en heb veel gebeld naar hun waarbij ik altijd een halfuur aan het wachten was. Je kan ze gewoon niet bereiken. Ik heb dan gebeld naar de vliegmaatschappij waarmee ik vloog, zij vinden wel mijn boeking maar geen informatie over hoe het zit met de refund of herboeking. Ik weet niet meer wat ik kan doen. Het is veel geld dat ik kwijt ben en dit is niet oké.

Gewenste Oplossing:

Bij terugbetaling van mijn ticket (568.30 euro) of als ik een voucher zou ontvangen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Mytrip.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Mytrip.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door lanadc