Klacht: Verkeerde levering (oplichting?), Nike air ipv Sendra

op 30 juli 2016 over Roestweb.nl in de categorie Internetshops - Schoenen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 4 juli via roestweb.nl 2 paar Sendralaarzen besteld. Via creditcard betaald.
De bevestiging die ik ontving was in het Engels en hier was ik al niet blij mee. Ik bestelde toch op een nederlande site. Vandaag de bestelling ontvangen waarvoor ook inklaringskosten betaaldmmoesten worden (45 euro).
In het pakket zaten 2 paar Nike schoenen, geen retouradres of omruilgegevens bij het pakket.
Wat nu?

Gewenste Oplossing:

Ik wil graag de juiste bestelling ontvangen of mijn geld terug.
Ook wil ik graag weten hoe ik de inklaringskosten kan terugkrijgen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Roestweb.nl over deze klacht.

Reactie van de melder van de klacht Jpaulussen

1 jaar geleden - Zojuist, na veel over en weer mailen, een belachelijk voorstel ontvangen van ene "Cindy Li" om dit op te lossen. Ik had gevraagd waar ik de ontvangen schoenen naar toe/retour kan sturen en dat ik mijn geld terug wil krijgen. Hun antwoord: Ontvangen schoenen zelf verkopen (imitatie merkschoen, dat is volgens mij strafbaar) en ik ontvang een tegoedbon.... Geen acceptabele oplossing, want ik wil absoluut geen zaken meer doen met dit bedrijf.

Alle klachten die gemeld zijn door Jpaulussen