Klacht: Telefoonhoesje en screensaver niet geleverd na betaling Janox

op 25 augustus 2016 over Janox.nl in de categorie Internetshops - Elektronica

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Een paar weken geleden telefoonhoesje en screensaver besteld voor mijn vrouw nieuwe Samsung Galaxy S6 telefoon bij Janox, betaald per ideal € 22,41 en niets gekregen. Sindsdien diverse mailtjes gestuurd om teruggave van mijn geld en krijgt op de meest gekke tijden antwoord dat het eerst binnen 8 dagen terug gestort zou worden en in het laatste bericht staat dat ze achterstand hebben opgelopen dat het word doorgegeven aan de afdeling om het over te maken. Jammer dat ook ik niet eerst google heb geraadpleegd want het regent klachten over dit bedrijf. Ondanks het kleine bedrag wil ik mijn geld zo snel mogelijk terug maar of het er in zit. Ga kijken of aangifte doen wat oplevert.

Gewenste Oplossing:

Dat mijn geld zo snel mogelijk terug komt en dat het niet steeds op de lange baan wordt geschoven.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Janox.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Janox.nl in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door RvStraten