Klacht: Te laat versturen sms bij opgaan tegoed

op 02 september 2015 over Youfone in de categorie Alles-in-1, Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik kreeg een bericht dat ik door 80% van mijn belplafond heen was gegaan. Na onderzoek bleek ik al ruim door mijn beltegoed heen te zijn.

Na een email waarom in niet eerder was gewaarschuwd kreeg ik een email terug dat ik nu al 100% van mijn belplafond had verbruikt –> niet echt behulpzaam wat ik terug heb gestuurd. De mail erop terug stond dat men alleen maar mailtjes verstuurt als men door 80 % door het beltegoed heen is –> niet echt behulpzaam want er wordt geen oplossing geboden.

Aangezien het minimale bedrag voor belplafond instellen 10 euro is en niet minder, lijkt het mij alsof youfone hier extra geld mee probeert te verdienen in plaats van de klanten ook daadwerkelijk te helpen.

Gewenste Oplossing:

Een waarschuwing dat ik mijn bel of data tegoed van de maand heb verbruikt.

Een belplafond van 0 euro kunnen instellen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Youfone over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Youfone in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Youfone een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Youfone

Heeft op 04 september 2015 om 11:59 geantwoord

Geboden Oplossing:

Uitleg gegeven over inzage in de lopende kosten via de site en de Youfone app. Excuses aangeboden voor het ongemak.

Alle klachten die gemeld zijn door Olga van de Mortel