Klacht: Slechte service, of eigenlijk helemaal geen service

op 20 mei 2020 over Belvilla in de categorie Vakantieparken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Vandaag zouden we met 14 personen naar een Belvilla huisje in Duitsland gaan, door de Corona kan dit natuurlijk niet door gaan. Maar tot op de dag van vandaag niks van Belvilla gehoord. Ja wel een bevestiging afgelopen donderdag. Paar berichtjes (3 weken geleden al begonnen) via hun site (klantenservice) gestuurd, geen reacties. Op bevestigingsmail heb ik een reactie gestuurd, ook niks op terug gehoord. Paar keer uur in wacht gestaan, komt er niet door heen met bellen. Via hun fb pagina een chat bericht gestuurd, ook geen reactie. Nou ik weet het ook niet meer. ik heb mijn best gedaan om in contact te komen. Maar krijg geen reactie, ben benieuwd hoe dit gaat verlopen.

Gewenste Oplossing:

Als ze contact opnemen en een passende oplossing hebben.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Belvilla

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Belvilla nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Chevy72