Klacht: Slechte behandeling retour aanvraag

Enny78 op 15 september 2021 over Groupon in de categorie Coupon Sites

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Na het bestellen van een topdek matras waar de kwaliteit van tegen voel krijg ik het niet voor elkaar het artikel volgens wettelijke procedure te retourneren. Het artikel is niet uit de doos geweest, laat staan gebruikt. De mail correspondentie lijkt wel met een chatbot te zijn, zo standaarden onpersoonlijk is de reactie. Deze slechte service en communicatie valt zwaar tegen

Gewenste Oplossing:

Het retour kunnen sturen van mijn product en mijn aankoopbedrag terug ontvangen. Gewoon gebruik kunnen maken van mijn herroepingsrecht dus

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Groupon

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Groupon nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Enny78