Klacht: RMA afhandeling Samsung

KGvdV op 13 januari 2012 over Samsung in de categorie Electronica Merken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Na 3 maanden van gebruik is mijn Samsung monitor kapot gegaan. Ik heb toen gebruik gemaakt van hun Pick up and return garantie. 17 november 2011 opgestuurd, 11 januari 2012 nog niet gehoord. Ik ben dus gaan bellen en blijkt dat de monitor op 18 december al opgestuurd te zijn, maar naar een winkel 20 kilometer verder. Ik heb de monitor daar dus opgehaald en nu blijkt hij na het aparaad twee maanden kwijt te zijn geweest nog steeds kapot te zijn.

Hun opschrijving:Tested all function and connections and no problems found.
Als ik het apparaat aanzet doet hij niets meer dan standby knipperen, ik heb dit ook op de TD van een computer bedrijf laten testen en deze komen ook tot de conclussie dat het apparaat defect is.

Gewenste Oplossing:

Ik heb Samsung gebeld dat ik binnen 10 werkdagen een werkende monitor wil zien, maar hier gaan ze niet mee akkoord. Hij moet opnieuw RMA aangevraagd gaan worden en dit kan weer minimaal 3 weken worden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

12 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Samsung in behandeling genomen

Bericht van Samsung

12 jaren geleden - Beste KGvdV, Spijtig om te horen dat de reparatie dusdanig lang heeft geduurd en dat de storing niet is opgelost. Om deze klacht beter te kunnen onderzoeken, hebben wij de volgende vragen voor u: - Hoe heeft u de monitor naar Comserve gestuurd? Wij zien dat er geen gebruik is gemaakt van de aangemaakte UPS-label. - Hoe sluit u de monitor aan op de computers? - Op wat voor resolutie staat de monitor ingesteld? De monitor geeft immers aan dat hij in standby-modus staat. Met vriendelijke groeten, Alex Samsung WebCare www.samsungworld.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

12 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Samsung een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Samsung

Heeft op 14 maart 2012 om 12:53 geantwoord

Geboden Oplossing:

Wij hebben geen reactie meer ontvangen van de klant.

Alle klachten die gemeld zijn door