Klacht: Retour beleid

op 15 mei 2020 over Fruugo in de categorie Internetshops - Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wil mijn bestelling retouneren.
Moet via account aangeven dat je wil retouneren en dan neemt de verkoper contact op met de retour instructies. Heb alle een paar keer gevraagd om het retour adres maar krijg geen enkele reactie. Baal hier enorm van. De schoenen zijn te klein en wil niet betalen voor iets wat niet goed is.

Gewenste Oplossing:

Ik ben pas tevreden als ik weet hoe ik mijn bestelling kan retouneren.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Fruugo

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Fruugo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Kikitup