Klacht: producten te laat

op 30 juni 2020 over UPS in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

goedemorgen ,
mijn leverancier had tege mij gezegt dat mijn producten al 6 dagen geleden waren aangekomen ,maar op de site van UPS is nog altijd niets verandert , dus ik weet niet waar mijn producten zich nu bevinden , graag had ik geweten waar mijn producten zijn omdat het al paar dagen over tijd is , ik had de producten al lang moeten krijgen ..
Door de producten zo lang achter te houden gaan bedrijven Faiiet!
Dus liefst had ik mijn producten zo snel mogelijk gelevert krijgen bij mijn bedrijf !

Gewenste Oplossing:

Als de producten bij mijn bedrijf adres zijn aangekomen !

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over UPS

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over UPS nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door PerdieusB