Klacht: Product stuk, reageren niet

op 03 mei 2017 over Telecom2day in de categorie Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Een tijd geleden heb ik via deze webshop een oplader aangeschaft voor mijn Macbook, echter zat er bij ontvangst al een draadbreak in de oplader. Ik heb meermaals online contact geprobeerd te zoeken (mail, Facebook, contactformulier), maar er wordt nergens op gereageerd. Ook telefonisch wordt er gewoonweg niet opgenomen.
Ik durf de oplader niet zomaar terug te sturen. Grote kans dat de opmerking dan zal zijn dat de oplader nooit is aangekomen. Dat risico wil ik niet nemen, dan heb ik helemaal geen bewijs meer.

Gewenste Oplossing:

Ik zou graag mijn geld terug willen, zodat ik ergens anders een oplader aan kan schaffen die het wél doet.

Alle klachten die gemeld zijn door Jette van Mosselveld