Klacht: Product niet ontvangen

op 21 mei 2021 over AliExpress in de categorie Internetshops - Elektronica

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Product niet ontvangen daarna geschil gedaan Ze hebben toen gezegd We sturen opnieuw Ik heb daar geen bewijs van de dat toen krijg of dat ik ze hem opsturen en als ik een bericht schrijf naar de verkoper wordt gezegd van bericht wordt niet ontvangen

Gewenste Oplossing:

Dit is de twéé keer Ik heb ook een keer een bril besteld die ik niet heb ontvangen en per ongeluk heb ontvangen heb gedrukt daarna geschil ingediend Ik heb nooit geld terug gehad of een bril gehad is gewoon niet normaal

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over AliExpress

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over AliExpress nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Bouzie