Klacht: Pakket niet geleverd

op 23 mei 2020 over DPD in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Vanochtend al vanaf 9.00 gewacht en de deur in de gaten gehouden voor de bezorger van DPD. Had 10 euro extra betaald om het pakket zaterdag te ontvangen i.p.v. maandag via de concurrent. Was het dus niet waard, ik krijg om 10.20 bericht dat de bezorger is geweest en niemand thuis was. Terwijl 1. De bel nooit is gegaan en 2. Er geen briefje in de brievenbus ligt. Ook is er niet gebeld naar het mobiele nummer om überhaupt te checken of ik thuis was. Ik wilde al rustig de bezorger of DPD bellen, blijkt dit ook niet te kunnen. Zwaar teleurgesteld in de service. Ik hoop dat mijn pakket alsnog vandaag kan komen of desnoods dat ik het met de auto kan ophalen….

Gewenste Oplossing:

k hoop dat mijn pakket alsnog vandaag kan komen of desnoods dat ik het met de auto kan ophalen....

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over DPD

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over DPD nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Rachel-SF