Klacht: Onterechte boete

op 02 juli 2016 over Iddink in de categorie Boeken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Iddink België geeft mijn dochter in september een boek waar een hoofdstuk dubbel in staat en een hoofdstuk ontbreekt. We stellen dit vast halverwege het schooljaar. Wanneer mijn dochter de medewerker van iddink hierop attent maakt bij het terugbrengen vd boeken moet ze een document ondertekenen met schulderkenning. Rekening hiervan krijg ik enkele dagen later 27 EUR. Mijn dochter had hier beter niets van gezegd bij het inleveren. Ik vind dit wansmakelijke praktijken maar zal de boete toch betalen aangezien ik juridisch niet sterk in mijn schoenen sta. Ik ga dit zeker aankaarten bij de schoolinstelling en de Consumentenbond zodat deze praktijken worden aangepakt.

Gewenste Oplossing:

Kwijtschelding van onterecht aangerekende boete.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Iddink

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Iddink nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Petervame