Klacht: Ongelijke behandeling

op 23 mei 2021 over Unive in de categorie Verzekering

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Uw klacht
Beschrijving van uw klacht:
Ik probeer al maanden mijn klacht laten horen zonder succes. Ik word niet gehaald of gebeld terwijl dat steeds word toegezegd. Unive heeft maar dan acht keer toegezegd dat ze naar mijn klacht gaan kijken en word zo snel mogelijk teruggebeld. Ik heb in al die tijd ( maanden) niets van Unive gehoord. Ik word niet serieus genomen als klant en wat Unive beloofd komt Unive niet na. Ik ben al door de belastingdienst als ……. gemerkt en voel de zelfde werkwijze bij Unive. Ik ben niet gelijk en eerlijk behandeld en heb nog steeds geen oplossing. Ik ben volgens mij al 10jaar klant bij Unive. Unive investeert veel geld in sport maar duidelijk geen tijd voor haar klanten. Ik wil een eerlijke en gelijke behandeling en wil niet gediscrimineerd worden door een medewerker van Unive.

Gewenste Oplossing:

Een gelijke behandeling

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Unive over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door Romayssa05