Klacht: Krijg geen garantie ondanks dat het wettelijk verplicht is

TFritz op 10 mei 2017 over Onderdelenwinkel.nl in de categorie Internetshops - Elektronica

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb 10 april 2016 bij onderdelenwinkel.nl een basisstation gekocht voor mijn Dyson kruimeldief.
Deze is binnen een jaar defect gegaan.
Ik heb op 5 april een mail gestuurd naar onderdelenwinkel.nl.
Deze reageerde dezelfde dag met een standaardmail dat er slechts 3 maanden garantie verleend wordt op onderdelen en dat ze uit “coulance” de verzendkosten willen kwijtschelden als ik iets nieuws bestel.
Ik heb daarop ook dezelfde dag nog geantwoord dat het geen onderdeel betreft, maar de aanschaf van een basisstation voor de kruimeldief en dat ik recht heb op garantie en niet akkoord ga met gratis verzendkosten bij een nieuwe bestelling.
Omdat ik daar een week later (12 april) nog steeds geen antwoord op had ontvangen heb ik nogmaals een mail gestuurd met verwijzing naar de mail van de week daarvoor met de vraag wanneer ik een antwoord kan verwachten.
Een week later (20 april) nog steeds geen reactie ontvangen en daarop wederom een mail gestuurd met verwijzing naar de voorgaande mailtjes en dat ik nu verwacht binnen een week antwoord te krijgen hoe men het oplost (vervangend exemplaar, reparatie of terugstorten aanschafbedrag (incl. verzendkosten)
Een week later (27 april) werd wederom de standaardmail gestuurd (die ik in eerste instantie ook ontving) met 3 maanden garantie op onderdelen en uit coulance geen verzendkosten hoeven te betalen bij een nieuwe bestelling.
Daarop heb ik de volgende dag (28 april) gereageerd dat de mail die gestuurd is dezelfde standaard mail is als die van drie weken daarvoor en dat ik al aangegeven had dat ik daar niet akkoord mee ga en binnen een week een oplossing verwacht en dat ik ze daarmee inmiddels ruim voldoende de mogelijkheid heb gegeven om een passende oplossing aan te bieden en dat ik ze verantwoordelijk hou voor alle kosten die er vanaf dat moment mee gemoeid gaan om een passende oplossing te realiseren.
Inmiddels is dat nu al weer bijna twee weken geleden en heb ik nog steeds niets vernomen.
(het gaat mij overigens niet om het geld (want het is geen dure aanschaf), maar om het feit dat klanten op deze manier opgelicht worden door een dergelijk bedrijf.

Gewenste Oplossing:

kosteloze reparatie van het produkt of vervanging van het produkt of restitutie van het aankoopbedrag (incl. verzendkosten)

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Onderdelenwinkel.nl over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door