Klacht: Onbeschoft gedrag

op 28 mei 2020 over DPD in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb nog nooit zo een onbeschofte bezorger meegemaakt. Product in een beschadigd pakket bezorgd en toen er om uitleg werd gevraagd, kreeg ik een arrogante antwoord terug. Vervolgens ook nog eens geweigerd om zijn naam door te geven voor een klacht. Ik heb wel zijn kenteken genoteerd. De klacht gaat richting dpd en nu hopen maar dat ze wat mee gaan doen. Misschien goed om hun bezorgers communicatie training aan te bieden!

Gewenste Oplossing:

Excuses voor onprofessioneel gedrag.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over DPD

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over DPD nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door KarinaZ