Klacht: onbehoorlijke reactie personeel

op 19 maart 2020 over Kruidvat in de categorie Drogisterijen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben vanmiddag in het filiaal in Hoek van Holland geweest. Wilde met contant afrekenen en werd toegesnauwd dat dit niet meer mocht ( de meeste winkels vragen of u bij voorkeur wilt pinnen, niet dat contant ‘verboden’is).
Ik zei wat als je geen geld meer op de rekening hebt staan?
antwoord: Dat is niet míjn probleem!! (op die toon!)
ik antwoordde dat dat heel vervelend over kwam en zij misschien moest nadenken hoe men klanten te woord staat en dat ík in ieder geval niet meer in deze winkel kom. Daarna heb ik haar een prettige dag toegewensd.

Gewenste Oplossing:

Dat u de medewerkster aanspreekt op haar gedrag en misschien wat duidelijker instructies geeft of denkt aan een cursus klantvriendelijkheid.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Kruidvat

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Kruidvat nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door BJH