Klacht: niet leveren wel afvinken

op 25 mei 2020 over DPD in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Bezorger van DPD belt aan en meldt dat hij het pakkete later op de dag komt leveren. Vervolgens verwerkt hij in het systeem dat hij het pakketje afgeleverd heeft terwijl ik dus nog niets ontvangen heb. Er wordt dus gewoon gefraudeerd, want het pakketje is ook aan het eind van de dag niet geleverd. DPD zegt het intern uit te gaan zoeken, maar tegelijkertijd staat er op de website dat men contact moet opnemen met de afzender van het pakket. De klantenservice is erg slecht te bereiken, minimaal 25 minuten in de wacht,

Gewenste Oplossing:

Als DPD de betreffende chauffeur opspoort en zorgt dat ik mijn pakketje alsnog ontvang

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over DPD

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over DPD nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door [email protected]