Klacht: niet bereikbaar

op 18 mei 2020 over Center Parcs in de categorie Vakantieparken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Al 2 keer een formulier verstuurd met verzoek terugbetaling boekingsbedrag i.v.m. privé redenen. Eën keer standaard mail terug, zonder dat mijn mail écht is gelezen. 2e Keer is er helemaal niet gereageerd. Toen maar gaan bellen….. 1e keer ruim 30 minuten in de wachtrij en toen maar opgegeven. Andere dag 70 minuten (!) in wachtrij en toe maar opgegeven. Nu weer aan het bellen, ik wordt er écht helemaal gek van. Het kan dan nog zo druk zijn, maar dit is belachelijk, zet dan extra personeel in! Als ik nu weer geen contact krijg, ga ik het maar via social media proberen. Misschien dat dat helpt!

Gewenste Oplossing:

fatsoenlijk te woord worden gestaan en terugbetaling boekingsbedrag

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Center Parcs

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Center Parcs nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Ellen Berkel-Enschot