Klacht: Jaarafrekening klopt niet

Fatsoenlijke klant op 24 juni 2022 over NLE in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

We hebben onze jaarafrekening ontvangen maar ondanks dat we een jaarcontract hebben die van april tot mei loopt berekenen ze ineens de afgelopen maanden variabele prijzen. Telefonisch wordt je amper te woord gestaan en afgewimpeld door een persoon die waarschijnlijk een blauwe maandag daar werkt. Nu bericht gehad van lander dat we worden afgesloten.

Gewenste Oplossing:

Een jaarafrekening volgens het afgesproken jaar tarief.
En fatsoenlijk te woord worden gestaan.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar NLE over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door NLE in behandeling genomen

Bericht van NLE

1 jaar geleden - Beste meneer, mevrouw, Zojuist heb ik intern een klachtenproces opgestart. Een medewerker van ons team neemt zo snel mogelijk contact met u op. Alvast bedankt voor uw geduld. Met vriendelijke groet, NLE Webcare

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat NLE een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

NLE

Heeft op 29 juni 2022 om 13:29 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste meneer,

Beste meneer Bos,

Graag reageer ik op uw klacht, welke u via klacht.nl en per brief heeft ingediend.

Uw klacht
In uw klacht geeft u aan dat u een jaarcontract had over de periode van april 2021 tot mei 2022. Toch bent u op de jaarnota de laatste maanden afgerekend tegen een variabel tarief. U verzoekt daarom om de jaarnota tegen het juiste tarief op te maken. Daarnaast verzoekt u ons om de tijdelijke verlaging van de btw nu al door te voeren in uw termijnbedrag en niet pas op de volgende jaarnota.

Energiecontract
U heeft op 30 december 2020 uw contract verlengd voor 1 jaar. Een kopie van dit energiecontract stuur ik per e-mail toe. U ziet hierop dat er een looptijd is van 13 januari 2021 tot 13 januari 2022. Het klopt dat u op 24 april 2018 klant bij ons bent geworden. U had in eerste instantie een 1 jarig energiecontract via Vereniging Eigen Huis afgesloten met einddatum 24 april 2019. U heeft er vervolgens voor gekozen om niet te verlengen en u heeft van 24 april 2019 tot 13 januari 2021 variabele tarieven gehad.

Jaarnota
Op de per e-mail toegestuurde jaarnota ziet u dat u conform het afgesloten energiecontract bent afgerekend. De gehanteerde variabele tarieven over de periode 13 januari tot 24 april 2022 zijn juist. Uw jaarnota zal daarom niet gecorrigeerd worden.

Afsluitbrief
Het is juist dat u op 18 juni 2022 een aankondiging einde levering heeft ontvangen. Het termijnbedrag van juni 2022 met vervaldatum 2 juni 2022 heeft u namelijk niet in zijn geheel voldaan. Op 3 juni 2022 heeft u een kosteloze herinnering hiervoor van ons ontvangen. Omdat uw betaling uitbleef, is op 18 juni 2022 een aanmaning inclusief incassokosten verstuurd. Tot op heden heeft u echter nog steeds de achterstand niet voldaan, waardoor u een afsluiting riskeert. Indien wij het bedrag op 6 juli 2022 nog steeds niet hebben ontvangen, gaan wij over tot beëindiging van het energiecontract. Ook verwachten wij dat de betaling van het termijnbedrag van juli 2022 uiterlijk op 4 juli 2022 wordt bijgeschreven.

Btw verlaging
U verzoekt om de tijdelijke verlaging van de btw nu al door te voeren in uw termijnbedrag. Wij hebben u echter op 14 juni 2022 al hierover geïnformeerd. In ons bericht geven wij het volgende aan:

Vanwege de btw-verlaging wijzigen we uw termijnbedrag naar € 440,-.
De maatregel geldt tot en met 31 december 2022. Zodra de maatregel afloopt, informeren we u opnieuw over uw termijnbedrag.

Dit betekent dat deze verlaging al automatisch door ons is doorgevoerd met ingangsdatum 1 juli 2022.

Betalingsregeling
Over de jaarnota is het mogelijk een regeling te treffen. U kunt hiervoor via de chat of telefonisch contact opnemen met onze klantenservice. Over de openstaande termijnbedragen kunt u geen betalingsregeling treffen. Ik benadruk hierbij uw eigen verantwoordelijk. Het feit dat u het onterecht niet eens bent met de jaarnota, ontslaat u niet van de verplichting om de termijnbedragen te voldoen. Ook heeft u hiervoor geen enkele keer contact met ons opgenomen. U heeft uitsluitend op 1 juni 2022 telefonisch uw onvrede over de jaarnota kenbaar gemaakt.

Afronding
Aangezien uw klacht ongegrond is, zal ik deze direct sluiten. Via onze klantenservice kunt u een betalingsregeling over de jaarnota aanvragen.

Bedankt voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,
NLE Webcare

Fatsoenlijke klant

Heeft op 29 juni 2022 om 13:56 geantwoord

Beoordeling 1/10 star-1 (10)

We nooit aangegeven dat we een variabel contract willen,dus was er gekozen voor 1 vast contract.
En niet zoals jullie laten weten

Reactie van de melder van de klacht Fatsoenlijke klant

1 jaar geleden - U stuur als NLE zgn bewijzen op ? maar wij hebben ook alles van de laatste jaren bewaard. Als wij een 1 jaars contract afsluiten zijn we toch niet zo gek om midden in de termijnen over te stappen naar variabel. En dat u mensen zo pakt die alleen van een AOW uitkering moeten leven is toch wel diep triest. Hebben jullie het zo nodig ? Als alles eerlijk was hadden we helemaal niet zo moeilijk gedaan ,maar we laten ons niet neppen. Als je iedere keer een overzicht van jullie krijg met mooi u heeft deze maand minder verbruikt ! en dat bericht keer op keer dan verdienen wij het toch niet om voor de gek gehouden te worden.Contract 24-04-2020 tot 24-04-2021 als factuurdatum 04-05-2021 daar kun je toch zien dat NLE mis zit. U kunt ons een eerlijke jaarrekening sturen anders moeten we toch gerechtelijke stappen ondernemen. Ik heb zelf ook een ernstige ziekte (ik mag in dit de benaming hiervan niet benoemen)en ben helaas ook het slachtoffer geworden van een zeer ernstig medische calamiteit,en hebben we vrij recent onze zoon (32) verloren aan een hersentumor dus kunt u begrijpen dat we op dit circus niet zitten te wachten. a.s donderdag komen alle familie leden bij ons om samen onze overleden zoon te herdenken,en u dreigt met afsluiting op 6 Juli. U moet u schamen.

Bericht van NLE

1 jaar geleden - Beste meneer, mevrouw, Natuurlijk vinden wij het vervelend dat u door zo'n moeilijke periode heen gaat. Ik heb u echter alle uitleg en bewijsstukken toegestuurd. Ik betreur het dan ook dat u ons onterecht beschuldigt van onmenselijkheid en bedrog, juist in uw situatie. Wij hebben u het afgelopen jaar minimaal 17 keer benaderd en u gewezen op de risico's. U heeft echter nooit contact met ons opgenomen over uw contract. Ook heeft u onterecht besloten de termijnbedragen niet meer te betalen, uitsluitend omdat u het niet eens bent met de jaarnota. Onze berichten hierover heeft u ook genegeerd. Ik wens u de komende periode veel sterkte toe. Daarnaast adviseer ik nogmaals dat u verder in gesprek gaat met de eerder genoemde persoon in mijn e-mails. Zij is volledig bereid u hiermee te helpen. Met vriendelijke groet, NLE

Alle klachten die gemeld zijn door Fatsoenlijke klant