Klacht: Lidl onwaardig ‘hamsteren’ bij opening Heyhoef – Tilburg

op 27 juli 2016 over Lidl in de categorie Supermarkten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Vandaag de opening bijgewoond van een gloednieuwe Lidl in mijn wijk. Uitkomst, want ik shop al jaren in Rijen. Nieuwe winkel in nieuw gedeelte winkelpromenade uiteraard met heleboel mooie acties – voornamelijk non-food.
Samen met honderden gegadigden staan we netjes te wachten als zijnde kuddedieren die groep voor groep naar binnen mogen… Prima.
Wat schets mijn opperste verbazing als mijn groep uiteindelijk het non-rood vak bereikt ? Mensen die stapels trollykoffers – stapels hogedrukreinigers – 4 of 5 strijkplanken en meerdere frituurpannen staan te beschermen ?!
Ik sta daarentegen naar een leeg vak te kijken ! Serieus ongehoord…bijna last van plaatsvervangende schaamte voor mijn medemens, maar niet in de laatste plaats ongeloof in deze blunder van het winkelmanagement.
Dit soort ‘pakken wat je pakken kan’ praktijken zijn Lidl onwaardig. Een simpel bordje ‘ max 1 item p/klant ‘ was voldoende om deze wantoestand te voorkomen.
Neem dit gerust mee voor een volgende keer – ik sla ff over…..

Gewenste Oplossing:

Max 1 item p/klant !

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Lidl over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Lidl in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Lidl een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Lidl

Heeft op 26 augustus 2016 om 14:27 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Alle klachten die gemeld zijn door eelcoosie