Klacht: Levert geen internet en lost het niet op

op 10 juni 2021 over Youfone in de categorie Alles-in-1, Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 17 mei had ik een nieuwe vaste internet aansluiting moeten hebben. Dit werkte niet en probleem zou volgens Youphone bij kpn liggen. Youphone kan alleen tickets sturen en dan moet kpn contact opnemen met mij. Kpn neemt geen contact met me op. Ik ben nu al bijna 4 weken aan het wachten. Iedere keer opnieuw worden er tickets aangemaakt en zegt Youphone kpn niet te kunnen bellen en zegt tegen mij af te moeten wachten omdat kpn 5 werkdagen de tijd heeft om te reageren. Doordat ik iedere keer afwachten is het nu 10 juni en zit ik al 24 dagen te wachten. Dit kan echt niet meer

Gewenste Oplossing:

Ik wil iemand van kpn spreken en niet steeds moeten wachten en dan opnieuw Youphone moeten bellen om weer vooraf aan te beginnen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een email gestuurd naar Youfone over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Deze klacht is zojuist door Youfone in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - We hebben bericht ontvangen dat Youfone een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Youfone

Heeft op 11 juni 2021 om 09:07 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Heeft op 11 juni 2021 om 10:02 geantwoord

Nee want dit word iedere keer gezegt maar er gebeurt niks

Alle klachten die gemeld zijn door Jeroen mourus