Klacht: Kortingsactie alleen voor select aantal abonnementhouders

B. Stuiver op 11 september 2022 over NS in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn echtgenote en ik beschikken allebeide over een NS-Flex abonnement. Kort geleden ontving mijn echtgenote een email van NS met een kortingsactie: €7,50 korting per maand (voor 3 maanden) bij een Flex Weekendvrij-abonnement. Aangezien wij meestal samen reizen heb ik navraag gedaan bij NS waarom ik deze actie-email niet had ontvangen. NS gaf daarop aan dat voor deze actie een willekeurige selectie van kaarthouders is gemaakt, die persoonlijk deze aanbieding hebben ontvangen. NS zegt geen mogelijkheid te hebben dat anderen, in een soortgelijke situatie, gebruik maken van deze actie. Dit vind ik bijzonder en niet rechtvaardig.

Gewenste Oplossing:

Dat deze actie breder beschikbaar wordt gesteld.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over NS

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over NS nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door B. Stuiver