Klacht: Aankoop via webwinkel met Klarna account niet goedgekeurd ???

R.J. op 05 oktober 2013 over Klarna in de categorie Betalingsdiensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Onlangs heb ik een aankoop proberen te doen via een webwinkel met als betaalwijze klarna account. Vervolgens krijg ik de fout melding waar vele mensen over klagen . Dit betekent dus dat ik in de ogen van Klarna niet krediet waardig ben ik zou willen weten waarom zij dat stellen. Ik ben schuldvrij , gehuwd met een partner met genoeg inkomen die ook nog eens schuldvrij is en wij hebben samen ook een goed inkomen. Bij BKR beiden schuldenvrij. Ik wil hier toch wel uitleg over. Ik zie dat je alleen je naam , geboorte datum en post adres hoeft op te geven . Klarna leg mij eens uit hoe je op basis van deze informatie een kredietcheck kan uitvoeren ?? Moet je in een straat in het gooi wonen om geaccepteerd te worden ??? Mocht dat zo zijn dan is werken met dit bedrijf (Klarna) voor webwinkels (kost je meer geld dan het je oplevert )en consumenten inderdaad GEEN GOED IDEE.

Gewenste Oplossing:

Ik zou uitgebreid antwoord willen op bovenstaande en waarom mijn aankoop niet met uw dienst kan worden gefinancierd. Uw antwoord zal ik uiteraard weer publiceren op deze site.

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Klarna over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Klarna in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Klarna een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - De melder van de klacht heeft zojuist de oplossing van Klarna beoordeeld.

R.J.

Heeft op 08 oktober 2013 om 15:30 geantwoord

In mijn reactie vindt u mijn rapportage over het contact met Klarna betreft mijn klacht . Klarna heeft geen enkele oplossing geboden !! Het is een bedrijf van noppes.

Reactie van de melder van de klacht

9 jaren geleden - Vandaag ben ik benaderd door de klantenservice vertegenwoordiger Steven Meesters van Klarna. Dhr Meesters gaf aan dat hij mij wel kan vertellen waarom mijn aankoop in de webwinkel niet is goedgekeurd. Hij stelde dat mijn aankoop 306 euro kost en dat zij een limiet stellen van 250 euro. Daar kan ik mij volkomen in vinden. Uiteindelijk stelde ik voor om mocht ik dat met de webshop overeen kunnen komen alvast een deel te betalen zodat 250 euro gefinancieerd kan worden dmv een Klarna account. Meneer Meesters stelt dat dat een mogelijkheid is maar dan moeten zij opnieuw een krediet check moeten doen en dan moet hij even langs deze afdeling om dit aan een collega te vragen !!!! U voelt en proeft het eigenlijk al hoe dit verhaal gaat aflopen . Hij gaf aan mij hier later op de dag over terug te gaan bellen , dit is ook gebeurd. Uiteindelijk krijg ik te horen dat de kredietcheck mij heeft afgewezen hier heeft hij geen reden voor !! Dhr Meesters stelt dat zij samen werken met BKR en "een breed bestand van gegevens" hier geloof ik helemaal niets van aangezien ik nog nooit een geregistreerde schuld of krediet heb die bij de BKR zwart vermeld staat. Uiteindelijk vraag ik naar een post adres waar ik een klachtenbrief naar toen kan sturen hij verwijst vervolgens naar een post adres in Zweden !!!! Met mijn vraag u denkt toch niet dat ik een brief naar Zweden ga sturen terwijl u ook in Nederland gevestigd bent ?? Uw klanten moeten toch een direct correspondentie adres hebben als zij u schriftelijk wensen te benaderen. Met als antwoord ja wij hebben ook een adres in Amsterdam en een hoop omwegen betreft de site van Klarna maar uiteindelijk toch het bedoelde antwoord : " U kunt een mail sturen naar [email protected] . Kortom ik begrijp de klachten van webshops die stellen dat de winstmarges met Klarna als betaalmogelijkheid niet hoog zijn en Klarna een hele hoop klanten die deze mogelijkheid kiezen afwijzen zonder specifieke reden en dan vervolgens op dit soort maniertjes klanten die een antwoord willen proberen af te schepen. En voor kopers blijkbaar doen de echte beoordelingsfactoren voor een echte krediet check er niet toe. Blijkbaar moet je toch echt in een straatje wonen in het Gooi !!!

Klarna

Heeft op 08 oktober 2013 om 16:49 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste mevrouw / meneer,

Bedankt voor uw feedback.

Wanneer een potentiële klant voor de betalingsmogelijkheid Klarna kiest, wordt er een kredietcheck uitgevoerd die besluit voor welk bedrag er kan worden besteld. Deze kredietcheck wordt elke keer gedaan op het moment dat u via Klarna probeert te bestellen en is gebaseerd op de volgende drie factoren:

1. Het bedrag waarvoor je een aankoop probeert te plaatsen;
2. Jouw betalingsgeschiedenis bij Klarna;
3. Externe informatie die verzameld wordt door een kredietbureau.

Op basis van de kredietcheck die wij hebben uitgevoerd, kunnen wij jouw aankoop niet goedkeuren. Om deze reden zouden wij je vriendelijk willen verzoeken om voor een andere betalingsmogelijkheid te kiezen of om te proberen een aankoop te plaatsen voor een lager bedrag

Hopende u bij deze voldoende te hebben geinformeed,

Steven Meesters
Klantenservicevertegenwoordiger
Klarna Nederland

Alle klachten die gemeld zijn door