Klacht: hotelovernachtingen : geen voucher of terugbetaling gekregen

Michael Aken, van op 19 april 2020 over Hotel Emma Rotterdam in de categorie Hotels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wij hadden met een aantal leden van onze Rotary Club uit België een overnachting geboekt voor de nacht van 27 maart op 28 maart 2020 in hotel Emma te Rotterdam.
Het bedrag van 1296.04 euro werd daarvoor aan het hotel betaald.
Door het sluiten van de landsgrenzen tussen Nederland en België was het niet mogelijk in Hotel Emma te Rotterdam te overnachten
Het Hotel wenste een formele annulatie dat wij de geboekte kamers niet zouden gebruiken wat wij 5 dagen voor de desbetreffende boeking ook hebben gedaan. Vervolgens verwijst het hotel naar hun algemene voorwaarden om behalve de toeristenbelasting van amper 56 euro geen enkele andere tegemoetkoming te doen.
Het was ons door de overheid verboden de grens over te steken omwille van de corona maatregelen waardoor dit bezwaarlijk als een gewone annulatie kan worden beschouwd.
1296.04 euro

Hotel Emma in Rotterdam

Gewenste Oplossing:

wij hadden graag een voucher ontvangen waarmee we op een later tijdstip wanneer de grenzen terug open zijn de voorziene overnachting kunnen doen ( mogelijks met een opleg mochten wij een duurdere periode kiezen)

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Hotel Emma Rotterdam nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Rotary Brugge Orscamp