Klacht: Geld is afgeschreven maar bestelling is niet gelukt.

op 22 september 2017 over Klarna in de categorie Betalingsdiensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik had een bestelling geplaatst via wish en hierbij is geld van me bank afgerekend, terwijl me bestelling geeneens gelukt is. Ik ben al twee weken bezig met de vraag of ze me geld terug willen geven. Ik vind dit echt niet meer fijn en heel erg stom eigenlijk. Graag wil ik me.geld.terug

Gewenste Oplossing:

Ik wil me geld terug

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Klarna over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Klarna in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Klarna een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Klarna

Heeft op 22 september 2017 om 08:03 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste mevrouw/meneer Hakami,

Vervelend om te lezen dat u een betaling heeft gedaan voor een bestelling die u niet gaat ontvangen. Natuurlijk ga ik ervoor zorgen dat u het geld zo spoedig mogelijk zult terug ontvangen. Hiervoor heb ik uw gegevens doorgegeven bij mijn collega's van een andere afdeling. Mijn collega's zullen hiervoor via e-mail bij u terugkomen.

Ik wens u nog een fijne dag toe!

Groet, Astrid

Alle klachten die gemeld zijn door Deli sopi