Klacht: geen warme maaltijd keuze

op 02 mei 2016 over Tui in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb afgelopen zaterdag van Bonaire naar Amsterdam via Aruba gereisd. Ik zat op de voorlaatste rij van het vliegtuig nummer 44 hierdoor kon ik geen keuze meer maken voor mijn warme maaltijd dus ik moest de vegetarische optie nemen omdat er niks meer over was van de andere keuze. Ik vind dit oneerlijk want de andere mensen konden wel kiezen terwijl onze ticket even duur was. Ik kreeg het gevoel dat ik en de mensen naast mij anders dan de anderen werden behandeld.

Gewenste Oplossing:

Ik zou graag een compensatie hiervoor willen krijgen. Het is niet eerlijk dat de laatste rijen anders worden behandeld!!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Tui

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Tui nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door LC91