Klacht: Geen voucher ontvangen en geen contact mogelijk

op 01 juni 2020 over Belvilla in de categorie Vakantieparken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wij hadden een bedrag aanbetaald voor een huisje in Italië, voor 1 week medio mei. Na diverse malen gebeld en gemaild te hebben, nog altijd geen reactie ontvangen van Belvilla. Ik krijg slechts automatisch gegenereerde mails of ik sta zowat eeuwen in de wacht als ik probeer te bellen. Kortom, ik weet nog altijd niet wat er met mijn aanbetaling is gebeurt. Die is in ieder geval door het bedrijf geïnd, maar omdat we niet konden reizen door Corona richtlijnen, wil ik nu toch wel heel graag weten wanneer wij een voucher gaan ontvangen. Het is natuurlijk niet normaal dat er niet eens persoonlijk contact mogelijk lijkt met de medewerkers van Belvilla.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als ik word gebeld door Belvilla die mij een voucher aanreikt.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Belvilla

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Belvilla nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Jessix