Klacht: Geen treinkaarjes na oderbevestigingsmail

op 12 juli 2019 over Kruidvat in de categorie Drogisterijen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op zondag 07-07-2019 heb ik treinkaartjes gekocht bij Kruidvat (Online). Ik heb een bevestigings-email gekregen met ordernummer 203981473. Er was een storing en vandaag (toen maandag) zouden de codes naar mijn email verstuurd worden. Gewacht tot dinsdag; Niks! Heb ze gemaild via de website en tot op heden niets vernomen. Woensdag (10) en donderdag verschillende tijdstippen (’s morgens ’s middag en ’s avonds) aan de lijn geweest en kwam niet verder dan een band met de mededeling dat ik even geduld moest hebben, omdat de medewerkers bezet waren. Heb 2x 20 min 4x 100 min en 2 x 5 min in de wacht gestaan. Vind ik wel genoeg! Lijkt zo wel op een verdien model; Laatste stuiptrekking omdat Kruidvat failliet gaat??

Gewenste Oplossing:

Ik wil de codes om zo de treinkaartjes te kunnen bemachtigen en mijn telefoonkosten vergoed. Ordernummer 203981473. Het emailadres is bekend.

Alle klachten die gemeld zijn door biomus