Klacht: Geen service van 50five.nl na melding niet werkend product

op 15 december 2017 over 50five in de categorie Electronica Winkels - ketens

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Na installatie van de Nest Cam Indoor, besteld bij 50five.nl, heeft deze 5 minuten gewerkt en deed daarna helemaal niets meer. Meteen gebeld met 50five en kreeg het advies om een mailtje te sturen. Direct een mailtje gestuurd en de volgende dag nog maar eens gebeld. Men zou er meteen mee aan de slag gaan. Omdat er geen reactie kwam heb ik de ochtend erop weer een email gestuurd en in de middag weer eens gebeld. De vriendelijke dame zag inderdaad dat ik twee e-mails had verstuurd en beloofde dat er contact met mij opgenomen zou worden. We zijn weer een dag verder en er is nog steeds niets gebeurd.

Gewenste Oplossing:

Als mijn niet werkende product vervangen wordt of ik mijn geld terug krijg.

Alle klachten die gemeld zijn door ewouda