Klacht: Geen refund geannuleerde ticket

Niels Langeveld 1973 op 28 maart 2018 over Easyjet in de categorie Vliegmaatschappij

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 3 maart zou mijn vrouw met Easyjet naar London vliegen. Deze vlucht werd vanuit Easyjet geannuleerd. Ik heb snel opnieuw geboekt met Vueling en dat is prima gegaan. Easyjet beroept zich nu op slecht weer, maar dat is echt waar. Ik weet niet waar ik nu mijn onrecht aan moet vechten, Easyjet is alleen per internet bereikbaar, zeer frustrerend.

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terugkrijg. Zij hebben geannuleerd tenslotte.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Easyjet

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Easyjet nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door