Klacht: Geen reactie

op 16 mei 2020 over IKEA in de categorie Woonwarenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb via het contactformulier gevraagd of ze spullen komen ophalen met de vrachtauto. Verder wilde ik een nieuwe bestelling laten bezorgen. Ik heb een aantal foute lades besteld in mijn nieuwe keuken. Maar ik krijg geen contact. Ook al telefonisch geprobeerd. Mijn keuken is nog steeds niet af hierdoor. Waarom geen telefonisch contact, dat heeft toch niks met Corona temaken?

Gewenste Oplossing:

Als ze mijn retourlades ophalen en nieuwe brengen. Ze moeten hun mail bekijken en antwoorden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over IKEA

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over IKEA nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Innyr