Klacht: Geen informatie en onbereikbaarheid Budgetair

op 19 mei 2020 over Budgetair in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb al diverse malen geprobeerd contact te krijgen met Budgetair, helaas tevergeefs. Mails gestuurd waarop ik geen antwoord krijg, zojuist telefonisch contact geprobeerd te krijgen, een telefonist die mij probeert door te verbinden, terwijl de kantoren zijn gesloten????? En ik een bandje te horen krijg, dat er met niemand kan worden doorverbonden, omdat iedereen thuis werkt????

Gewenste Oplossing:

Ik wil weten wanneer ik mijn geld teruggestort krijg betreffende de niet gebruikte tickets wegens annulering door vliegmaatschappijen i.v.m. corona.

Alle klachten die gemeld zijn door Diny de Jong