Klacht: Geen geld terug

op 16 juli 2019 over Hunkemoller in de categorie Kledingwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb vandaag een badpak terug gebracht, ze vroeg wilt u het ruilen of een tegoedbon maar ik vroeg kan ik ook geld krijgen want ik zag niks anders dat ik nodig heb. Ze zeiden dat op de bon staat tegoedbon of ruilen en geen geld terug. Ik wil graag Mn geld terug want met een tegoedbon kan ik niks het is wel een bedrag dat ik wel voor wat anders kan gebruiken dus ben ik niet tevreden.

Gewenste Oplossing:

Als ik geld terug krijg

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Hunkemoller in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Hunkemoller een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Hunkemoller

Heeft op 17 juli 2019 om 10:50 geantwoord

Geboden Oplossing:

Hi Sada, wat vervelend dat je de tegoedbon niet kunt gebruiken. Zou je ons willen mailen: [email protected] ? Wij willen deze klacht graag op een persoonlijke manier in behandeling nemen en hopelijk samen tot een goede oplossing komen waar u tevreden mee bent! We zien je mail graag tegemoet komen. Liefs, Carlie

Alle klachten die gemeld zijn door Sada