Klacht: Geen contact, zomaar geannuleerd

op 28 mei 2020 over Budgetair in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

We hebben via BudgetAir tickets geboekt naar Thailand voor afgelopen april. Door corona zijn deze uiteraard geannuleerd. Emirates biedt in dat geval meerdere opties (refundvouchersticket behoud) maar Budgetair doet daar blijkbaar niet aan mee. Ik kreeg een mail dat er, zonder overleg, een refund is aangevraagd en dat dit wel een paar maanden kan duren. Omdat ik geen refund wil voor deze tickets, maar de tickets open wil laten, heb ik meerdere malen contact gezocht, maar Krijg geen reactie. Ook telefonisch zijn ze niet bereikbaar. Ik heb daarom Emirates zelf gebeld. Na check bij Emirates blijkt dat er nog helemaal geen refund is aangevraagd. Tickets staan nog open. Opzich mooi, want dit wilde ik ook, maar niet wat BudgetAir me vertelde. Ik heb BudgetAir Weer gemaild en gemeld dat ik geen refund wil, maar de tickets open wil laten zodat we ze op een ander moment kunnen gebruiken. Al weken geen enkele reactie….
Dan het tweede probleem. Ook voor deze zomer hebben we via BudgetAir tickets geboekt, naar Bali dit keer. Omdat het erg onzeker is of we deze zomer wel kunnen gaan heb ik gevraagd naar de optie om de tickets te wijzigen. Hierop reageren ze wel. De mededeling is dat dit niet kan, omdat ook deze vlucht is geannuleerd en of ik alstublieft geen contact meer op wilde nemen…
Ook dit Maar even gechecked bij Emirates, maar de vlucht is helemaal niet geannuleerd. Op de een of andere manier heeft BudgetAir dit zelf geregeld. Inmiddels hebben we voor deze zomer iets anders geboekt, terwijl we wellicht gewoon naar Bali hadden gekunt.
Ik heb voor een groot bedrag meerdere tickets geboekt, maar krijg geen antwoorden, tickets worden ongevraagd geannuleerd, ze doen niet wat ze beloven en er is geen mogelijkheid om contact met ze op te nemen.
Ik snap dat ze het druk hebben, maar dit is schandalig!

Gewenste Oplossing:

Als de ik bevestiging krijg dat de tickets naar Thailand open blijven staan, zodat ik hiervan op een ander moment nog gebruik kan maken. (Of zo snel mogelijk mijn geld terug heb)

Als ik bevestiging krijg dat de tickets naar Bali geannuleerd zijn, de refund is aangevraagd en ook hiervan zo snel mogelijk mijn geld terug heb!

Alle klachten die gemeld zijn door Suusjedal