Klacht: geen bevestigingsmail ontvangen

op 13 mei 2016 over Vueling in de categorie Vliegmaatschappij

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Na het boeken van tickets via de vueling site, heb ik geen bevestigingsmail ontvangen. De kosten van de tickets zijn wel van mijn bankrekening gehaald. Ik heb geprobeerd via de klantenservice telefonisch contact op te nemen, dit is alleen onmogelijk zonder reserveringsnummer. Daarnaast heb ik verscheidene emails verstuur, maar na 3 weken nog geen reactie. Ook via de site wordt niet gereageerd op mijn vraag.

Gewenste Oplossing:

als vueling contact met mij opneemt of verteld hoe ik hun kan bereiken

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Vueling

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Vueling nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door layla123