Klacht: geen bevestigingsmail

op 24 juni 2021 over eDreams in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb gisteren geboekt voor een vlucht. Tot heden heb ik geen bevestigingsmail ontvangen. Wel is het bedrag afgeschreven van me bank. Ik log in bij edreams met mijn reserveringsnummer en er staat nog steeds dat het in behandeling is. Ik heb gebeld vandaag en we kwamen er niet uit omdat er veel geruis was aan de telefoon. Ik wil nu graag stand van zaken weten.

Gewenste Oplossing:

Wanneer ik mijn geld terug gestort krijg of eeb bevestigingsmail met mijn eticket!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over eDreams

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over eDreams nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Ilhami