Klacht: Geannuleerde vlucht en geen voucher

op 25 mei 2020 over eDreams in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik probeer al weken contact te krijgen met eDreams over mijn geannuleerde reis naar Spanje. Op de site adviseren ze contact met de vliegtuigmaatschappij op te nemen. Dat heb ik gedaan en zij zeggen dat ik recht op vouchers heb maar doordat ik via eDreams geboekt heb; deze via deze reisorganisatie naar mij worden gezonden.
Het enige contact wat ik echter met eDreams heb gehad, is een mailtje met een link waarin ik akkoord moet gaan met het aanvaarden van de vouchers. Deze link is onbruikbaar omdat de reisdata inmiddels zijn verlopen!! Ik krijg op geen enkele manier contact met ze om dit af te handelen…moedeloos wordt ik er van.

Gewenste Oplossing:

Wanneer ik mijn vouchers ontvang of mijn geld van de vlucht terug heb.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over eDreams

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over eDreams nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Martjuh74