Klacht: extra kosten door geannuleerde vlucht

op 25 juni 2016 over Vueling in de categorie Vliegmaatschappij

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 20/6 ontving ik een sms dat mijn vlucht van Lissabon naar Brussel werd gecanceld wegens operationele redenen. Verdere uitleg kreeg ik niet. Op de site vond ik ook geen verdere info. Na telefonisch contact en vraag van mijnentwege kreeg ik de bevestiging dat we de vlucht van de volgende dag konden nemen. Daar we een auto huurden hebben we bijgevolg een extra dag moeten betalen en zijn we alle 4 een dag verlof kwijt! Als antwoord op de vraag of deze extra kosten worden vergoed kreeg ik te horen dat ik dit via de site dien aan te vragen. Op de luchthaven kreeg ik hetzelfde verhaal. Wat nu?

Gewenste Oplossing:

Vergoeden van extra kosten!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Vueling

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Vueling nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Kristien Carette