Klacht: Slimme meter niet uitleesbaar

WLMD op 29 januari 2023 over Enexis in de categorie Netbeheerder

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn slimme meter heeft regelmatig storingen waardoor hij niet uitleesbaar is. Al 2 keer is een monteur langs geweest om de storing op te lossen, maar de laatste keer werd mij verteld dat de storing niet op te lossen is omdat de signaalsterkte te zwak is. Daarmee was voor hen het probleem afgedaan. Echter geeft de niet goed uit te lezen meter continue problemen met de afrekening(en) door de energieleverancier(s) en belemmert het mij momenteel zelfs om over te stappen naar een dynamisch energiecontract.
Wanneer ik naar de klantenservice pagina van Enexis ga om hier wederom een melding van te maken in de hoop dat het toch nog opgelost wordt, wordt er vermeld dat er een storing in het klantenservice systeem is en dat zij zowel telefonisch als per mail niet bereikbaar zijn.
Kortom een klantenservice die geen klantenservice is en een bedrijf dat ons als gebruikers vanuit de monopolie positie iets door de strot duwt waar we geen bezwaar tegen kunnen indienen danwel tot een oplossing kunnen komen. Het wordt hoog tijd dat hier wat aan gedaan wordt door de overheid? Of dat een organisatie als de consumentenbond zich in gaat zetten voor de gedupeerden? Ik lees hier namelijk vrij veel klachten over de meterstoringen bij Enexis en het kan niet zo zijn dat een bedrijf hier geen verantwoordelijkheid in neemt om het op te lossen. Konden we maar overstappen naar een andere netbeheerder!

Gewenste Oplossing:

Het probleem is opgelost wanneer mijn meter weer goed uitgelezen kan worden, de storingen verholpen zijn en er geen toekomstige storingen meer plaatsvinden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Enexis

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Enexis nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door WLMD