Klacht: Wanorde bij CZ

Vleuten5 op 05 maart 2013 over CZ in de categorie Verzekering

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wij zijn al jaren bij de CZ Zorgverzekering aangesloten en hebben sinds minimaal 3 jaar mega problemen daar. Wij zijn verhuisd en toen is er wat fout gegaan bij de adreswijziging. Door omstandigheden was het een paar keer niet mogelijk om de premie afteboeken van onze rekening en toen stuurde ze berichten naar ons oude adres, terwijl wij echt een wijziging hadden door gegeven. In het kort; het liep allemaal heel hoog op en wij wisten van niets en toen is het bij de werkgever terecht gekomen met een loonbeslag en incassering bij de werkgever via CVZ. Na heel wat uitzoekwerk dachten wij eruit te zijn en toen kwamen ineens de ene loonbeslag na de andere via het werk van mijn man binnen. Bleek mijn premie niet ook van zijn loon te zijn afgetrokken maar daar stuurden ze acceptgiro’s voor naar…..je raad het al het verkeerde adres. Wij hebben nu al in 3 jaar minimaal 8000 euro moeten afdragen, niet normaal hoge rekeningen, wij hebben alleen nog maar basisverzekering geen tandarts of aanvullend! Daar kwamen wij pas achter nadat de rekeningen van de tandarts binnen rolden ook zo leuk met 3 kids, waarvan dus ineens niet meer alles verzekerd was. Wij zijn het laatst allemaal bijn 2 jaar geleden geweest bij de tandarts, wij durven niet meer vanwege het geld. Toch blijven de hoge loonbeslagen binnen komen, maar wij begrijpen niet waarvoor! Wij hebben een paar keer gebeld naar CZ wat er nu toch precies allemaal openstaat en waar al die loonbeslagen nu toch voor waren, maar krijgen geen antwoorden, maar de kreet, log maar in dan kunt u het zien. Wij loggen in maar zien niet naar welke deurwaarders het is gegaan, om wat voor rekeningen en bedragen het gaan. Ik ben wanhopig!!! We komen er niet uit, we hebben al zoveel betaald alles gaat op mijn man zijn naam maar toch incasseren ze alleen voor hem en niet voor mij en die acceptgiro’s krijg ik niet binnen. Ik weet niet meer hoe of wat. HR op het werk belde net dat er weer door CZ informatie is aangevraagd voor loonbeslag, aaahhhhhh. Wat willen ze, dat we doodgaan, hoef ik ook ziektepremies meer te betalen. Mijn man voelt zich door de hele situatie verschikkelijk opgelaten op zijn werk. Hij heeft een verantwoordelijke functie en wat voor indruk laat dit dan achter!!! Schaamte en we krijgen het maar niet opgelost en zien door de bomen het bos niet meer.

Gewenste Oplossing:

Dat iemand van CZ of weer ik veel ons helpt en de betalingen van de afgelopen 4 jaar op een rij zet, zodat wij inzicht hebben waar die mega grote betalingen voor gedaan zijn en wanneer het nu afgelopen is en hoe we bij CVZ weg komen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar CZ over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door CZ in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat CZ een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Bericht van CZ

10 jaren geleden - Geachte Vleuten5, Jammer genoeg ontvingen wij geen aanvullende gegevens van u. Daardoor kunnen wij uw klacht niet verder afhandelen. Wij vragen u contact op te nemen met CZ Klantenservice. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur op telefoonnummer 0900 0949 (lokaal tarief + eventueel de kosten voor het gebruik van een mobiele telefoon). Met vriendelijke groeten, Medewerker Webcareteam CZ

CZ

Heeft op 19 maart 2013 om 11:42 geantwoord

Geboden Oplossing:

niet kunnen oplossen, omdat verzekerde geen aanvullende gegevens gaf

Alle klachten die gemeld zijn door