Klacht: Betaald maar order is niet verwerkt

op 25 mei 2018 over Greetz.nl in de categorie Internetshops - Wenskaarten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb mijn bestelling betaald, het geld is van mijn rekening.
Echter staat mijn order nog in mijn winkelmandje en is er niets te vinden bij mijn bestellingen. Meermaals gebeld maar kreeg telkens te horen dat ik beter via de chat peobeer, ondertussen al bijna twee uur op de chat zonder enig antwoord.

Gewenste Oplossing:

Wanneer er beantwoord wordt en mijn geld terug gestort wordt of mijn order wordt door gegeven.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Greetz.nl in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Greetz.nl een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Greetz.nl

Heeft op 06 juni 2018 om 16:26 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Griet, bedankt voor je melding. Wat vervelend om te horen dat het zo lang duurde voordat je ons kon bereiken, onze excuses hiervoor. We werken er hard aan om dit te verbeteren. In ons systeem zie ik dat je telefonisch bent geholpen door een van mijn collega's. Het bedrag zal inmiddels weer op je rekening staan. Greetz, Maria

Alle klachten die gemeld zijn door GMerken