Klacht: Bestelling spoorloos

op 29 mei 2020 over AP Onderdelen B.V in de categorie Auto Onderdelen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik had op 15 mei een bestelling gedaan op uitlaat-winkel.nl. De levering zou tot 5 werkdagen zijn, 2 weken later nog steeds niks binnen. Via de telefoon niet bereikbaar wegens drukte vanwege corona. Als je eenmaal aan de beurt bent via de live chat, wordt er niks mee gedaan en ga je terug naar wachtplek 15 bijvoorbeeld. Via de mail zijn ze ook niet bereikbaar. Dit is heel slecht en er moet echt iets aan gedaan worden. Ik ben niet de enige als ik de reviews zo allemaal terug zie over het bedrijf.

Gewenste Oplossing:

Bestelling binnen een week binnen of geld terug binnen een week.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over AP Onderdelen B.V

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over AP Onderdelen B.V nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Mas123